חברה קטנה יכולה לקבל ניהול IP כמו גדולה! איך? באמצעות פרילנסר!
מנהל הקניין הרוחני in-house – נוכח באופן קבוע בחברה ונותן מענה בזמן אמת לכל ענייני הפטנטים
בחברות הגדולות הבינו כבר מזמן – כדי ליצור ערך לנכסי הקניין הרוחני של החברה, לייחד אותה בשדה הפעילות העסקית שלה ולמתג את החדשנות שבה באופן האפקטיבי ביותר, נדרש מנהל קניין רוחני העובד בחברה באופן קבוע ומקדיש לה את מלוא זמנו ומרצו.
בחברה צעירה שחסר בה מנהל קניין רוחני, הטיפול בפטנטים ‘נופל בין הכסאות’
תיק הפטנטים של החברה הצעירה הוא הנכס העיקרי שלה בכל אותן שנים ארוכות שבין גיבוש הרעיון הטכנולוגי לבין ההשקה הראשונה של מוצר מסחרי
תיק הפטנטים של החברה נבחן על ידי המשקיעים המבינים בתחום, ירשים וידרבן אותם להשקיע בחברה (או לא…)
פטנטים וסימני מסחר משמשים את החברה להגדרת ייחודה מול מתחרים ולמיתוג החדשנות שלה בכנסים מקצועיים, תערוכות ופרסומים
למרות זאת, בחברות צעירות פעמים רבות נושא הפטנטים ‘נופל בין הכסאות’, וזוכה לטיפול אגבי בלבד.
ריבוי שיחות בענייני פטנטים תורם למיצוב החדשנות כערך בחברה
הבשורה היא שניתן לפתור את הקשיים האלו כשנכנס לתמונה גורם מקצועי אשר מביא עימו –
הכשרה מקצועית בעריכת פטנטים
נסיון רב בניהול הקניין הרוחני
מסירות למשימה
יתרון משמעותי בניהול הקנין הרוחני in-house מיוחס לנוכחות הגורם המקצועי באופן קבוע בחברה; בדיון בשאלה אם להשקיע בפיתוח של מוצר חדש, יש להדרש לשאלות על פטנטים – האם בתחום המדובר כבר קיימות טכנולוגיות מוגנות פטנטים? האם הפיתוח שלנו עשוי להניב פטנט?
שיחות מסוג זה, המתנהלות בנוכחות מנהל הקניין הרוחני השותף לכל הדיונים האסטרטגיים של החברה תורמות מאוד למיצוב החדשנות כערך בחברה, ולתפיסתה את עצמה כמחדשת וכחדשנית.
ויש גם בלתמי”ם…
בשיחה עם מנהלת המו”פ, בה נידון פטנט של חברה מתחרה, ניכר במנהלת המו”פ שהיא מוטרדת ממשהו; הסתבר שהיא נוסעת למחרת לכנס בחו”ל, שבו עליה להציג את תוצאות הניסוי האחרון, והמצגת שלה עדין לא מוכנה.
“תוצאות הניסוי האחרון?” קפצה מנהלת הקניין הרוחני. הפגישה סטתה מייד לדיון בתוצאות הניסוי, ונראה היה שניתן לבסס עליהן בקשה חדשה לפטנט.
כמובן, כל התכניות לאותו יום נדחו, ובמקומן נערכה בקשה לפטנט להגשה תוך 24 שעות… במטרה להגן על תוצאות הניסוי שהחברה מעוניינת להציג בכנס המקצועי, כדי לקדם את מעמדה כמובילה בתחום, וממנפת את החדשנות שבחברה לנכס בעל ערך.
הפתרון לחברות הצעירות – ניהול הקניין הרוחני על ידי פרילנסר
ניהול מקצועי של ענייני הפטנטים בעזרה של פרילנסר מאפשר לחברות הצעירות להנות משני העולמות: לשחרר את החוקרים מהעיסוק המתיש בענייני פטנטים, לאפשר להם להתרכז במו”פ, ולהשיג ניהול מקצועי של ענייני הפטנטים בהיקף הפעילות המתאים לגודל החברה ולתקציב שלה.
ניהול הקניין הרוחני על ידי פרילנסר מקצועי שמקדיש לחברה את היקף השעות החודשיות הנדרש, מכיר מבפנים את הביזנס, מלווה מקרוב את צוות המו”פ, מתאים אסטרטגיית פטנטים תואמת למטרות העסקיות של החברה ונותן מענה בזמן אמת לדילמות שעולות ולהפתעות שבדרך, מעניק לחברה הזדמנות למקסם את ערך החדשנות שלה.
* שירלי ויזר עוסקת בניהול הקניין הרוחני בחברות מבוססות טכנולוגיה. היא בוגרת הטכניון בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה (B.Sc.), בוגרת לימודי משפטים (LL.B.) ועורכת-דין עם התמחות במשפט מסחרי ובעריכת פטנטים.